onsdag 20 april 2011

Blir kvar till efter påsk nån gång..

Till igår morse så hade Skruttan gått upp i vikt. Hon spräckte t o m 3kg gränsen och vägde hela 3016g. Idag hade hon gått ner igen, så nu väger hon 2988g. I natt ammade jag jag först 15-20 minuter, sondade till 20 ml, två timmar senare gallskrek hon och bara nappen hjälpte. Försökte amma, fick väl ihop 5 min osammanhängande amning, sen vägrade hon äta mer. Försökte allt. Till sist gick jag ut till salen för att få hjälp. De trodde att hon skulle somna, så jag fick gå och lägga mig så skulle de väcka mig när hon var hungrig. Hon somnade dock aldrig ordentligt utan började då och då storgrina. Så då hade sköterskan till sist matat till med 55 ml bröstmjölk på nappflaska. Så Skruttan var egentligen jättehungrig, men orkade inte amma.

Pratade lite mer läkaren imorse och vi bestämde att testa med att ta bort sonden på dagtid (då den kan störa amningen) och se hur det går. Tanken var att vi skulle sätta tillbaka den till natten om det behövdes och då mata till lite extra genom den. Så sonden drogs i förmiddags.. Tyvärr så har inte amningen funkat ordentligt då hon är alltför trött och somnar hela tiden. Försökte med allt. Amma i endast blöja, kittlas, stryka handflata, rap-pauser, blöjbyte, men under den timman jag försökte så blev det inte mer än max 10 minuters osammanhängande amning. Så nu har jag och en sköterska pratat igenom lite alternativ och kommit fram till en plan, som sköterskan sen dessutom pratat ihop sig med läkaren med. Så nu ska vi köra stenhårt med amningen enda fram till på lördag då vi ska utvärdera. Kommer att gå ut till salen vid amningstillfällena för att få hjälp. Kommer även att använda amningsnappen, då jag tycker att den faktiskt hjälper henne att orka amma. Sen så kommer vi att sonda till 20 ml bröstmjölk efter varje mål. Så får vi se hur det går. Vi ska varje fall inte ändra nåt förrän lördag, så att vi verkligen testat ordentligt. Det kan ju vara en tillfällighet att hon åt dåligt just den dagen vi sänkt tillmatningen.

Läkaren trodde dock inte att det var gulsoten som gör henne trött, utan mer att hon är trött för att hon är född för tidigt. Så vi kommer få bli kvar här till efter påsk åtminstone.

Skruttan utan sond

Lillskruttan

Skruttans tassavtryck :)

Första bilden på hela familjen

7 kommentarer:

  1. Lilla tjejen! Hoppas ni snart får ordning på allt och får komma hem! Kraaam

    SvaraRadera
  2. Ja vi sa just det, nu har vi ju 'sparat' lite pengar på den här vagnen så då kan vi köpa en fin sittvagn sen om vi vill. Lär inte kunna använda mjukliften mer än till våren ändå. Funderade också på att köpa en adapter så vi kan klicka fast bilbarnstolen i vagnen.

    Vilka fina små avtryck ni gjort! Kommer vara jättekul att ha kvar och se hur liten hon var!!! Hoppas allt går bra för er så ni får komma hem snart. Kramar

    SvaraRadera
  3. Freja är jättesöt, mycket sötare nu när man får se hela ansiktet på bild =)

    Förstår att ni längtar hem nu, men snart äter hon så att tuttarna sinar ;)

    Ta hand om er!
    KRAMAR

    SvaraRadera
  4. Aha, bra med tips!! En bra sittvagn ska vi absolut satsa på, den kan man ha såpass länge. Sen när vi vet vad vi gillar och vad som krävs. Men blir att fundera på bilstolen då. Såg att det fanns nya vart man kan dra ut handtaget och dra runt på den som en väska. Sett dem? Vi har ifs redan en, men den är 5 år så är lite gränsfall om vi köper en ny. Är hon redan 2 veckor?! Tiden rusar verkligen förbi!!!! Glad påsk till er!

    SvaraRadera
  5. Va jobbigt att det inte går så bra för er. Jag tror som sagt på att använda aminingsnappen på heltid för det funkade på oss. Hoppas det blir bättre för er och ni snart får komma hem. Får ni nån permiss imorgon när det är påskafton och all?

    SvaraRadera
  6. Ja det blir precis som en bladning av resväska och kundkorg som man drar efter sig. Tror inte det är meningen att man ska använda den istället för vagn, men för att slippa bära in bilbarnstolen från bilen och in i affären så kan man dra den och sen lyfta in i kundvagnen tex. Det är precis så vi klarar oss med vår stol, den är bara använd 6 mån och såklart aldrig krockad men vi har ju två bilar så kan vara värt att hyra en stol iaf när det var så billigt! Så har vi den gamla som extra i lill-bilen.

    Får ni åka hem nånting under påsken?

    SvaraRadera
  7. Heeej! Har inte glömt bort er men haft svårt att få tiden att räcka till. Denna veckan har lillebror varit på besök. :)

    Vad fina ni är allihop. Är det jobbigt att Freja är så trött hela tiden eller tycker du det funkar smidigt? Skönt att ni har bra personal omkring er som hjälper er.

    Hoppas ni får en fin påsk! Kram

    SvaraRadera