söndag 10 april 2011

Gulsot och första natten tillsammans

Bilirubinvärdet fortsätter att stiga, men nu får vi ha henne på vårt rum varje fall. Men det blir solning för henne hela natten. Bilirubinet gör henne väldigt trött och slö, så nu orkar hon inte amma längre. Hon somnar  bara, så det blir mat via sonden ett tag till. Trodde att vi skulle börja få räkna bort sondmaten, men hon ökar inte i vikt trots större portioner med bröstmjölk. Men vi håller tummarna för att det vänt till imorrn bitti.

Lite läskigt att ha henne hos oss över natten också, men framför allt kommer det blir tungt. Hon äter var 3:e timma och matningen tar oftast drygt en timma totalt i och med alla förberedelser. Måste dessutom gå upp och klä på oss, för att gå ut och hämta min bröstmjölk (som portionerats ut i rätt mängd) från ett speciellt kylskåp. Det som finns på rummet är tydligen för varmt. Lite drygt, men det ska väl gå. Kommer dock vara ruskigt trött imorrn (vilket jag redan är, har inte hunnit sova ikapp sen vattnet gick.. sov då bara ca 6-7 h totalt på 3 dygn).  

3 kommentarer:

  1. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, tycker det är jobbigt för er att det har blivit dom komplikationerna som har blivit (förstår du vad jag menar?) Hoppas hon vänder snart och börjar öka i vikt igen. Förstår att du är trött, tänker på er

    PS: Kul att läsa din förlossningsberättelse

    Kram

    SvaraRadera
  2. Mysigt att få ha henne med er, men är säkert tungt samtidigt när man inte får sova. Bestämma namn är nog inte det lättaste, hoppas ni kommer överrens om nåt tillslut! :) Skickar massa kramar till er och hoppas att allt blir bra!

    SvaraRadera
  3. Det kommer att vända snart. Sen kommer hon vara rund och go:)
    Vad galet snabbt förlossningen gick! Men tur att det ändå gick bra. Vilket fint mörkt hår hon redan har.
    Hoppas att allt snart vänder så ni är hemma och du kan vila upp dig.

    SvaraRadera