lördag 16 april 2011

Längtar hem

Jag längtar hem! Har inte varit hemma på 11 dagar och det börjar kännas. Går omkring i samma kläder hela dagarna (har några uppsättningar som jag varvar emellan, men samma kläder som återkommer). Har inte ens möjlighet att tvätta, tur att Peter åtminstone unnat fara hem och hämta rena underkläder åt mig.

Känns riktigt segt att vara här i helgen. Avdelningen är ganska öde och Skruttans "sal" är helt tom. Hon har en plats där, men vårdas inne hos oss i föräldrarummet. Tror att det bara är 1-2 familjer till som bor i familjerummen som finns här uppe på avdelningen. När vi kom hit så var i princip alla rum upptagna.

Har inte hört något om vad som sades på ronden ännu (ronden gicks väldigt sent), men vet att sköterskan skulle höra efter om vi inte kunde få ta bort sonden under dagtid och bara sonda på natten. Men nu har ju i princip hela dagen gått, så nu känns det ju inte så värt, men kanske kan få ta bort den imorrn varje fall?! Hoppas på det. Ännu mer hoppas jag på att få åka hem, åtminstone på permis under dagen, ett par timmar varje fall. Bilirubinet har ju varit bra nu senaste 2 dagarna så Skruttan har inte behövt sola, så enda anledningen att vi är kvar här är typ att bilirubinet ska följas och att hon har sonden (vad jag vet varje fall). Sonden sköter vi ju själva och vi skulle ju lika gärna kunna sonda henne hemma. Skulle sonden strula så är det väl bara att vi kommer in, är ju inget akut. Dessutom så funkar den utmärkt nu (efter att den satts om imorse), innan så gick det typ att "testa" den varannan gång så då var det kanske en annan sak..

Näe, nu ska Skruttan strax få lite mat. Hon börjar vakna till nu. Hon är så snäll och sover typ hela tiden förutom när hon är hungrig, skriker knappt ens när de tar massa blodprover på henne.

Skruttan sovandes bredvid pappa

1 kommentar:

  1. Stackare, jag förstår att du vill åka hem. Tycker ni iallafall kan få lite permis. Inte bra för psyket att sitta där uppe hela tiden.
    Kompisen fick barn för tidigt och dom fick åka hem med sondmatning och hennes är född 10veckor för tidigt.

    Vad har ni för namnförslag då?

    SvaraRadera