torsdag 24 mars 2011

Gårdagen

Igår var vi ju först till MVC, sen föräldrautbildning och sen till sist på profylax kurs.

På MVC så kollades blodtrycket som vanligt, som låg ganska ok. Börjar vara på väg uppåt. Sen mättes magen, SF-måttet hamnade på 35 cm (i v.33), vilket är stort. Har hela tiden legat på övre normalstrecket på kurvan, men igår så hoppade jag upp en bit över det strecket, så bm skickade remiss till specialist mödravården för ett tillväxtultraljud. Känns skönt, blir mer och mer rädd för att bebis ska vara jättestor. Annars så lyssnades det bara på bebis hjärta. Slog lite långsammare igår, snitt låg väl nånstans typ 140 slag/min där i kring. Lämnade urinprov oxå, stickan var bra, men vi skickade ändå en odling. Har ju visat sig att stickan haft fel förut. Blir intressant att se varje fall.

Frågade även om glukosbelastning eftersom vi pratade om det på inskrivningen. BM hade glömt bort det, men sa att hon skulle fixa så att jag får göra en så fort som möjligt. Har ju haft bra blodsocker alla gånger hittills, men i och med att vi har diabetes i släkten så ska vi ändå göra en.

Sen så fick vi skynda oss vidare till föräldrautbildningen. Den var även den här gången bara trams. Fick se en Annas profylax DVD som var lite svår att ta på allvar. Hade ju varit bättre om BM själva hade visat de olika teknikerna och informerat. Ljudet på DVD'n försvann dessutom titt som tätt. Föräldrautbildningen gjorde mig jätteskeptisk till Annas Profylax och jag började fundera på vad för skit kurs vi bokat in oss på, men eftersom vi betalat närmre 2000 kr för att gå kursen så for vi ändå. Det var tur! Är jätteglad att vi for. BM som höll i kursen verkar skitbra, hon informerade, demonstrerade, berättade om olika förlossningar hon varit med om osv. Hon fick mig att känna mig väldigt lugn och trygg. Har inget emot att ha henne som bm på förlossningen. Det var liksom inte bara andningen som togs upp, utan även diskussioner kring ens tankar och funderingar, målbilder osv. dvs fokus även på den mentala biten. Jag är jätteglad att vi bokade in oss på den här kursen.

Känns även som att kursen får ner oss på samma nivå och får oss att samarbeta ordentligt. Kändes skitbra! Tror även att Peter börjat förstå och inse vad som komma skall och tror även han börjat tänka mer och längta till förlossningen. Imorse på väg till jobbet så ringde han mig bara för att säga att han älskade mig jättemycket och att han verkligen längtar till förlossningen och till att vi får se våran bebis..

I natt har jag sovit så himla gott. Var skittrött igår efter den hektiska eftermiddagen, så det hjälpte nog till. Sov hela natten och behövde inte gå upp och kissa, har drömt om profylaxen, andningen och förlossningen. Känt mig lugn och trygg och bara njutit. Hoppas att jag sover så här gott fler nätter.



3 kommentarer:

  1. Vad skönt att du känner dig lugn inför förlossningen! Inte allt för länge kvar så kan h*n titta ut! :)

    Skönt att du fick tid för ul, kan vara bra att veta om man bär på en 5 kg bebis! ;) Vad gör de om det visar sig att h*n är jättestor? Fast jag håller tummen och tror att h*n är precis normal där inne :)

    SvaraRadera
  2. Vad skönt att allt gick bra hos BM och att kursen är bra. :) Att sova gott är underbart! :)

    Sent sv: Tack. :) Haha, så duktig är jag inte... åt en budapest igår. Promenaderna skulle nog ta mer om jag inte unnade mig varje gång. ;)

    Det har du rätt i att en del kanske tidinställer sina inlägg. :D

    Den filten du köpte från lillamirakel var ju suverän! Enkelt att bära på dem då med från och till vagnen när man är hemma och ska ut och gå. :)

    Haha, det är helt okej med korta kommentarer!

    Love har använt sin jacka nu och vi gillar den båda två. Väldigt nöjd. :)

    Jo, så är det nog för de flesta att de hamnar i en "vara sur" period. Men jag har blivit bättre på att stoppa mig själv och tänka positivt. Jag tror det kommer på köpet när man har barn. Man orkar och vill inte lägga den energin på sånt utan fokusera på bebisen! :)

    Kram!

    SvaraRadera
  3. Ja, jag har också tänkt på det! Var in och kollade färgerna igen. Den är verkligen fin! (Kronan) Crescenten kostade ca 3000:- mer här i stan så om vi tar en sån så kommer vi ändå beställa från nätet. Och då kan vi ju lika gärna 'chansa' på en Kronan? Blir ju lika tjorvigt om den skulle gå sönder.

    En kompis tyckte inte vi skulle beställa för då får vi ingen lånevagn medans, men min moster har tre extravagnar som vi garanterat får låna om vi måste skicka in den. Synd att den är ca 2000:- dyrare. Men är kanske värt det! Vad tyckte du om Kronans fjädring när du testade den? Du har inte känt på nån Crescent vagn?

    SvaraRadera