onsdag 9 mars 2011

MVC v.30+4

Idag har vi som jag sa tidigare varit på MVC.

  • Vikt: +8 kg uppåt totalt.
  • SF-mått: 32 cm. Ligger som tidigare precis på övre strecket på normalkurvan. Jättebebis?
  • Bebis ligger med huvudet neråt och rumpan upp till vänster.
  • Hjärtljuden pendlade mellan ca 142-155 slag/min. Har i princip alla gånger legat över 140 slag/min varje fall, kanske blir en flicka ändå?
  • Blodsockret var bra.
  • Urinstickan bra, läker dock ut socker i urinen. Har tydligen ingen betydelse. Kontrollodling efter UVI skickad. 
  •  Blodtrycket var bra.
  • Hb var bra, låg på typ 123 g/L.

14 kommentarer:

  1. Jag tror på en tjej :) när du är runt vecka 35-36 så hör om bm kan uppskatta bebisens vikt, de brukar vara duktiga på det. Kramar

    SvaraRadera
  2. Fy fan vilket jobb för att få vara pappa åt sitt egna barn! Det var ju någon pappa i Sverige som fick bråka om att få vårdnaden om sitt egna barn när mamman dog under förlossningen så det är ju ganska smart att få ordning på pappren innan.
    Jag slapp ju allt det där och det är jag glad över.

    SvaraRadera
  3. Guud vad mysigt med en lite bebis! Den ska du känna, klämma och lukta på ;) Varför ska du köpa två madrasser? Jag har aldrig behövt springa så där som du gör! Haft mycket folk runt omkring mig som har små barn så jag hat fått saker ifrån dom =)

    Här hemma blir det en lugn inne dag. Lillasyster är fortfarande här med sina koppor så vi får se vad som händer. Funderar på om hon ska få måla eller leka med trolldeg =) Funderar på att baka lite bullar, men får se om jag hittar orken. Kommer inte ihåg vart jag lagt den ;)

    SvaraRadera
  4. Nej men de ska finnas på sidan av skötväskan i sånt fall.. De ser ut ungefär som en kylbag inuti, liksom plastat eller vad man säger :P Ganska smidigt.. Men onödigt för de mesta, dom flesta ställena man är på har oftast micro, men ändå! :)

    SvaraRadera
  5. Jag gillar dina "uppsatser" då har jag ju nått att läsa till kaffet =)

    Vilken smart grej med madrasserna, det hade jag aldrig tänkt på! Spjälskyddet är till för att skydda så barnet inte fastnar med armar och ben mellan spjällorna. Jag hade tyg i vaggan när Conny var liten så han inte skulle slå i när han började röra sig. Ganska smart att ha två sängar, en i sovrummet och en i vardagsrummet. Kommer ihåg innan vi gick över från vagga till spjälsäng när Conny låg och sparkade i vaggan flyttade sig hela sängen :P Stark kille =)
    Va bra att du fått mycket saker, blir ju lite billigare =)

    Det blev lite tvspel och bullbak här hemma på 5dl mjölk =) 80bullar lyckades jag få ut men har ingen aning om ifall dom är goda eller inte.

    Blev det någon shopping?
    Titt, nu fick du också en uppsats ;)

    SvaraRadera
  6. Tack för tipset om stödstrumporna! Hann ju tyvärr vara och köpa från apoteket. De var inte så korta på mig, gick hela vägen upp till knäet. Men jag är ju ganska kort! :P Ska kolla på länken du skickade, lär ju behöver fler än ett par så jag kan byta. ;)

    SvaraRadera
  7. Tack för tipsen! Ska prova googla så ser jag vart allt ligger. Vi har inte köpt nån barnvagn. Hade gärna velat klämma och känna på några. De har bara några få emmaljunga här i stan och vill helst inte ha en sån. De verkade ha många på barnens hus i luleå, får åka dit också sen under våren. Bra att hinna beställa innan semestern tänkte jag. Får ta en längre tripp till sthlm igen så vi hinner åka till alla affärer som ligger lite utanför också. Ska ev. hämta en bil därifrån när snön börjar försvinna. Skiljer 50-60 tkr ibland.

    SvaraRadera
  8. Ja, det är nog lika bra du tar en ganska stor skötväska från början. Man orkar inte dra runt på 2 väskor och ibland har man inte alltid bra fickor på kläderna osv.

    Var och kikade på Intersport här i stan men de byggde om och hade inga väskor alls framme. Vill ha en snygg väska till simmet som även går att ha till Loves grejer. :)

    Haha, mm, det med att "glömma bort" gör nog min svärmor med. Eller så börjar hon bli gammal...

    Ligger oftast små grejer framme här också, men nu måste vi ju plocka undan så inte Love får tag i det.

    Ha en trevlig helg nu! Kram

    SvaraRadera
  9. Tror bullarna hinner mögla innan :P
    Är det skönt med yoga? Jag har provat vattenyoga och det var underbart men nu finns det inte längre =(

    SvaraRadera
  10. Ja det gäller att kolla noga innan man göra stora affärer. Kan räcka att åka ner till er så är det mkt billigare. Och framför allt större utbud! Men får stanna och fika i vilket fall! ;) Frågade min kusin som fick barn nyss och Brio och emmaljunga kan de ta in här i stan. Kronan hade hon också hört var tjorviga att skicka tillbaka. Får åka nånstans och känna på dem sen beställa här så man har nära att lämna in om man får ett dåligt ex. Men lutar helt klart mot Brio. Får väl beställa senast om en månad om vi ska hinna få innan semestern. Spännande att få börja handla! :D

    SvaraRadera
  11. Ja hur ska man kunna bestämma sig om allt?! Färg och form osv. Förhoppningsvis kommer vi inte ha allt för olika åsikter som försvårar allt! :P Just nu har vi bf 20:e augusti så har hela sommarn på oss att handla kläder och saker. :) Är bara vagnen jag hade velat få klart innan semester.

    SvaraRadera
  12. Babysimmet är skitkul! Plus att barnet vänjer sig ordentligt vid vatten.

    Vattenyogan var underbar när jag gick på det men dom hann tyvärr ta bort det innan jag blev gravid. Jag gick på det en gång i veckan innan och jag blev en helt annan människa!

    SvaraRadera
  13. Jag har bara haft henne 2gånger och jag vet inte riktigt vad dom andra föräldrarna tycker. Och det känns lite dumt att bara dra upp det när man står och byter om. Så jag tänkte att jag väntar och ser ifall någon annan drar upp det.

    Men du måste gå på babysim sen ;)

    SvaraRadera
  14. Vad lustigt att din bebis ligger åt vänster. Min har hela tiden "lutat" mer åt höger. :)

    SvaraRadera